Kwaliteitscheck

Kwaliteitscheck

Kwaliteit is zeker een must! Om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen blijven wij up to date wat betreft certificeringen.

f-gassen

F-Gassen

Als eerste zijn wij uiteraard F-gassen gecertificeerd. Dit is een vereiste om te mogen werken met koudemiddelen die in de koelinstallaties zitten (Europese wetgeving).

ce1242

PED

Naast de F-gassen certificering zijn wij ook PED gecertificeerd. In de Richtlijn Drukapparatuur – oftewel PED – zijn nieuwe voorschriften vastgelegd met betrekking tot het ontwerp, de fabricage en keuring van drukapparatuur die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht.
De PED bevat essentiële veiligheidseisen ten aanzien van gevaren als gevolg van druk voor producten en installaties (o.a. koel- en vriesinstallaties). Vanaf 29 mei 2002 valt alle apparatuur met een maximale toelaatbare druk groter dan 0,5 bar onder deze richtlijn. Als bewijs dat een apparaat voldoet aan de PED wordt het voorzien van een CE-markering en begeleid door een EG-verklaring van overeenstemming (conformiteitsverklaring).

stek

STEK

Daarnaast zijn wij ook STEK-gecertificeerd gebleven ivm de bekendheid van het STEK-logo. Tevens om de extra kwaliteitsnorm te verhogen o.a. betreffende duurzaamheid en de omgang met de koudemiddelen.

nvkl

NVKL

De NVKL staat voor de Nederlandse Vereniging ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling. NVKL-leden zijn specialisten in klimaat- en koudetechniek en staat voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit.

vca

VCA

De leidinggevenden binnen De Beer zijn VCA gecertificeerd. Evenals onze medewerkers. Dit omdat de veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat.

Controle en onderhoud

Om een goede werking van een airconditioning of koel-/vriesinstallatie te kunnen garanderen, is regulier onderhoud van essentieel belang. Sterker nog; fabrikanten stellen dit verplicht voor behoud van de fabrieksgarantie. De Beer koeltechniek voert het onderhoud aan uw installatie alleen uit volgens de door de leverancier voorgeschreven methode.

Het is raadzaam om minimaal 1 x per jaar onderhoud uit te laten voeren aan een airconditioner of koel-/vriesinstallatie. Tijdens dit onderhoud wordt er o.a. gecontroleerd op bacterie- en schimmelvorming. Bacteriën groei op de binnenunit, kunnen onaangename geurtjes verspreiden en allergische reacties veroorzaken bij personen die zich in de bewuste ruimte bevinden of schadelijk kunnen zijn voor uw producten in uw koelcel. De filters (bij airco’s) worden gereinigd cq vervangen. De condensor bij de buitenunit wordt gereinigd. Tevens vindt er een lekdetectie plaats om te controleren of er nog genoeg koudemiddel aanwezig is om eventuele lekkages in een vroegtijdig stadium op te sporen en te verhelpen. Dit voorkomt o.a. dat u voor onnodige onverwachte kosten komt te staan.

Een regelmatige controle zorgt ervoor dat eventuele lekkages en slecht functionerende en/of defecte onderdelen tijdig worden opgemerkt en vervangen, waardoor de levensduur van het installatie opmerkelijk verlengd wordt! Goed onderhouden installaties zijn zuiniger met energie, waardoor u de kosten voor het onderhoud er al snel uithaalt.
Tevens is er een wettelijke verplichting tot jaarlijkse inspectie op koel-/vriesinstallaties met een koudemiddelinhoud vanaf 3 kg door een erkend bedrijf. Wij kunnen u een zeer complete onderhoudsbeurt aan uw airconditioner of koel-/vriesinstallatie aanbieden. U bent dan verzekerd van behoud van de garantie en een altijd perfect functionerend systeem.